Twaalf jaar cel geëist voor in brand steken Syriër

Het OM heeft woensdag twaalf jaar celstraf geëist tegen een 27-jarige man voor het doden van een Syrische man. Hij wordt ervan verdacht de Syriër in brand te hebben gestoken in een bos bij Boxtel.

Volgens de officier is moord niet bewezen maar doodslag wel, meldt Omroep Brabant.

Het 46-jarige slachtoffer werd in 2014 in zijn eigen huis in Esch door verwurging of verstikking om het leven gebracht. Het lichaam werd met een fietskarretje naar de bossen bij Boxtel gebracht. Daar werd het in brand gestoken. Een wandelaar die zijn hond uitliet, vond het lichaam.

De politie kwam de identiteit van de man pas na een week op het spoor na tips. Die kwamen binnen toen foto's van het gezicht van het slachtoffer op internet en televisie werden getoond.

Een 27-jarige man uit Esch heeft in april vorig jaar bekend dat hij het was die de Syriër heeft vermoord en in brand heeft gestoken. Een affaire zou ten grondslag liggen aan de gruwelijke dood. 

De man, die zelf ook uit Syrië komt, zou in een azc verliefd zijn geworden op de vrouw van het slachtoffer. Zo verklaarde hij woensdag in de rechtbank.

Lees meer over:
Tip de redactie