Een Nederlandse volleyballer zit in Groot-Brittannië vast voor verkrachting van een twaalfjarig meisje. De 21-jarige profsporter uit Den Haag bekende maandag schuld voor de Britse rechter.

De Britse politie bevestigde dinsdag dat het gaat om Steven van de V., een professionele volleyballer. Hij is in augustus 2014 naar Engeland gereisd, waar hij meermaals seks had met het meisje. Hij kende haar via Facebook.

Ze hadden contact via meerdere sociale media. Van de V. wist hoe oud het meisje was, bevestigde rechercheur Tejinder Sidhu. Gelet op de leeftijd van het meisje geldt de seks als verkrachting, ongeacht of zij ermee akkoord ging.

De Nederlander werd op 8 januari uitgeleverd aan Groot-Brittannië. Hij bekende maandag direct schuld. Dat kan hem eventueel strafvermindering opleveren. De Britse politie wilde niet ingaan op een mogelijke strafmaat. Op 21 maart wordt duidelijk hoe hoog de straf uitvalt.

Nationaal kampioen

Het gaat vrijwel zeker om de nationaal kampioen beachvolleybal. Van de V. veroverde de titel in augustus 2015 samen met Dirk Boehlé. Ook speelde hij bij VV Haaglanden. Daar vertrok hij in december met de mededeling dat hij in de Verenigde Staten ging spelen.

Bij de Haagse vereniging en de Nederlandse volleybalbond is niemand op de hoogte van de zaak. Zijn voormalige manager was niet bereikbaar voor commentaar.