Een Duitse conducteur is woensdagavond gewond geraakt na een steekincident op het station Landgraaf. De ernst van de verwondingen is niet duidelijk. De man is afgevoerd naar het ziekenhuis.

De verdachte is volgens de politie aangehouden.

Het steekincident gebeurde in de trein van Heerlen naar Duitsland. De man had geen vervoersbewijs op zak toen de conducteur daar naar vroeg. Er ontstond een vechtpartij tussen de twee waarbij de conducteur met een scherp voorwerp in de buik is gestoken.

De 48-jarige conducteur is afgevoerd naar het ziekenhuis.

Ook de verdachte raakte gewond bij de vechtpartij en is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Over de identiteit van de verdachte is niets bekend.

In verband met onderzoek van de politie lag het treinverkeer rondom Landgraaf enkele uren stil. 

Vakbond

De Vakbond voor Rijdend Personeel VVMC heeft woedend gereageerd op het incident. De maat is vol voor de bond.

''Elke dag zijn er op en rond het spoor twee geweldsincidenten. En dat zijn dan nog alleen de zwaardere gevallen die gemeld worden bij de NS. Dit moet gewoon gestopt worden. Moeten er dan eerst doden vallen?'', aldus Wim Eilert, leider van de VVMC.

De bond eist van NS en de overheid dat er per direct meer ondersteuning komt op de treinen en perrons. ''De eerder aangekondigde maatregelen om geweld op het spoor tegen te gaan, zoals dubbele bemensing op treinen in de avonduren, zijn door NS en overheid nog steeds niet gerealiseerd.''

Video: Conducteur neergestoken op station Landgraaf

Conducteur neergestoken op station Landgraaf
Conducteur neergestoken op station Landgraaf

Bekijk de actuele situatie op het spoor