Een gesprongen waterleiding heeft in Vlaardingen voor veel overlast gezorgd. Straten in de Zuid-Hollandse stad stonden blank. Inmiddels is het lek gedicht.

Als gevolg van de gesprongen waterleiding woensdagavond in Vlaardingen is een persoon gewond geraakt. Een 59-jarige man fietste een verzakking in en raakte onderkoeld. Hij is naar een ziekenhuis overgebracht, zo meldt de politie.

Veel huishoudens hadden geen water omdat de hoofdleiding onder de Holysingel was gesprongen, meldt de Veiligheidsregio. De breuk ontstond door nog onbekende oorzaak om iets na 20.00 uur.

Het lek is inmiddels dusdanig gedicht dat rond 21.45 uur een deel van de leiding weer open kon. Donderdag wordt de leiding gerepareerd. 

Alle huishoudens en zorginstellingen beschikken inmiddels weer over water, aldus een woordvoerder van waterleidingbedrijf Evides

Brandweer

Brandweerkorpsen uit de omgeving verleenden bijstand. Rijkswaterstaat sloot op de A20 in beide richtingen de afrit Vlaardingen af. Het verkeer kan de volgende afslag wel gewoon gebruiken.

Heeft u beelden bij dit nieuws? Stuur uw foto's in via NUfoto. Video's kunt u mailen naar video@nu.nl

Straten staan onder water door lek in leiding Vlaardingen
Straten staan onder water door lek in leiding Vlaardingen