De Haagse Hogeschool gaat fors investeren in meer leraren. De onderwijsinstelling trekt 40 miljoen euro uit om ruim honderd nieuwe docenten aan te nemen.

Gedachte achter de uitbreiding van het lerarenkorps is de uitval van studenten tegen te gaan door meer persoonlijke begeleiding, aldus voorzitter Leonard Geluk in een interview met het AD van dinsdag.

Het aantal uitvallers op de Haagse Hogeschool ligt hoger dan het landelijke gemiddelde. Minder dan 45 procent haalt zijn diploma binnen vijf jaar, tegen landelijk 49 procent. De explosieve groei de afgelopen jaren van 15.000 naar 26.000 studenten heeft zijn sporen nagelaten. Er was te weinig oog voor het individu, stelt Geluk vast.

"Die groei stagneert nu en eerlijk gezegd vind ik dat een zegen. Groter dan nu hoeven we niet te worden. Nu is het tijd te investeren in meer docenten, waardoor er meer tijd en aandacht is voor de student."

Onderwijsminister Jet Bussemaker heeft de Haagse Hogeschool een compliment gegeven. De school ''geeft het goede voorbeeld: investeren in docenten in plaats van groei als doel op zich'', zei de minister.