De politie heeft maandag twee mensen aangehouden voor de rellen tijdens een raadsvergadering in Geldermalsen op 16 december. Het gaat om twee mannen van 33 en 45 jaar die allebei uit die plaats komen.

De twee verdachten hadden zich al eerder bij de politie aangegeven, maar ze moesten zich maandag op het bureau in Nijmegen melden. Daar werden ze aangehouden. De 33-jarige man wordt verdacht van openlijke geweldpleging en zware mishandeling. De 45-jarige alleen van openlijke geweldpleging.

Op de avond van de raadsvergadering, waar werd gesproken op de eventuele komst van een asielzoekerscentrum, braken rellen uit. Twee agenten en enkele demonstranten raakten gewond. Op de avond zelf zijn al veertien aanhoudingen verricht.

Foto's 

Het tonen door de politie van foto's van andere verdachten in opsporingsprogramma op televisie werkt. Van de 24 getoonde verdachten hebben zich er inmiddels achttien gemeld. De foto's waren in eerste instantie grotendeels onherkenbaar gemaakt.

De verdachten konden zich zelf wel herkennen en zich daardoor aangeven. De verdachten die dat nog niet hebben gedaan, komen dinsdag opnieuw op tv bij Opsporing Verzocht. De gezichten worden dan wel volledig herkenbaar in beeld gebracht.