Tuchtcommissie KNVB onderzoekt incident voetbalclub Nieuw Sloten

De tuchtcommissie van de KNVB gaat onderzoek doen naar een incident dat zaterdag plaatsvond tijdens de voetbalwedstrijd tussen amateurclubs Nieuw-Sloten en DCG. Daarbij werd een scheidsrechter aangevallen. 

De scheidsrechter werd aangevallen tijdens een duel van het eerste zaterdagteam van de Amsterdamse club in de uitwedstrijd tegen DCG uit Amsterdam Osdorp.

De wedstrijd werd een kwartier voor tijd gestaakt nadat de scheidsrechter een rode kaart had uitgedeeld aan een speler van Nieuw Sloten. De arbiter verklaart op de site Het Amsterdamsche Voetbal dat de rode kaart uit zijn hand werd geslagen, waarbij ook zijn hoofd werd geraakt. ''Veel spelers vlogen vervolgens op me af en ik werd ook nog naar mijn nek gegrepen.''

Tumult

De KNVB bevestigt het incident en geeft toe dat er na het uitdelen van de kaart tumult ontstond op het veld. Volgens een woordvoerder wist de aanvoerder van de club het incident snel in goede banen te leiden en is de scheidsrechter naar de kleedkamer gebracht, waarna het incident ook voorbij was. 

De tuchtcommissie van de KNVB onderzoekt de kwestie en vraagt verklaringen op. 

Reactie Nieuw Sloten

Voor zover voorzitter Frans Mobron van Nieuw Sloten weet, is alleen de kaart uit de hand van de arbiter geslagen. Er zijn wel veel spelers op het incident afgelopen, wat volgens hem als bedreigend kan worden ervaren, maar er is verder niks gebeurd.

Toch neemt het bestuur de zaak hoog op en zal het team ter verantwoording worden geroepen. De scheidsrechter is namens de club excuus aangeboden.

De voorzitter zegt te begrijpen dat zijn club na het dodelijk incident met grensrechter Richard Nieuwenhuizen in 2012 onder een vergrootglas ligt. ''Elk incident is er één te veel en valt niet te tolereren.''

Lees meer over:
Tip de redactie