Zaterdag vier keer deel snelweg afgesloten

In verschillende delen van het land kwam het verkeer zaterdag overdag en in de avond langdurig vast te staan door afsluitingen van snelwegdelen. 

Bij de afsluiting van de A12 leidde de opstopping tot zoveel ongenoegen bij wachtende automobilisten dat de politie 44 bekeuringen uitdeelde aan weggebruikers die zich misdroegen.

De A12 bij Gouda ging zaterdagmiddag langere tijd dicht na een kettingbotsing waarbij naar schatting vijftien auto's waren betrokken. Vier mensen raakten daardoor gewond.

De hulpactie duurde volgende de politie extra lang door wangedrag van filerijders. ''Mensen reden massaal over de vluchtstrook, tegen het verkeer in en hierbij ontstonden zelfs wat opstootjes'', zo liet de politie weten.

''Doordat wij dit gedrag moesten reguleren hadden wij minder collega's voor de aanrijding en duurde dit nog langer. Daarnaast konden de hulpdiensten niet over de vluchtstrook om bij het ongeval te komen. Met alle gevolgen van dien.''

Afsluitdijk

Eerder zaterdag was de Afsluitdijk urenlang dicht vanwege een defecte brug. De A12 bij Gouda ging ook langere tijd dicht na een kettingbotsing. De A59 was ook enige tijd afgesloten na een ongeluk.

Dat gebeurde ter hoogte van Den Bommel.

Video: Afsluitdijk urenlang afgesloten

A59

Ook de A59 was was ook enige tijd afgesloten na een ongeluk. Dat gebeurde ter hoogte van Den Bommel.

Zaterdagavond werd voor de vierde keer een deel van een snelweg afgesloten. Door een ongeluk met meerdere auto's op de A15 ter hoogte van de afrit Geldermalsen werd die snelweg tussen Gorinchem en Nijmegen afgesloten. De weg ging rond 21.30 uur weer open.

Lees meer over:
A15

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie