KNMI waarschuwt voor zware windstoten in avond

Het KNMI waarschuwt voor zware windstoten. Die kunnen zaterdagavond en de nacht op zondag in het kustgebied voorkomen. Ook heeft het verkeer zaterdag wellicht last van de regen.

De windstoten halen in het noorden van Noord-Holland en het westen van Friesland mogelijk een snelheid van ongeveer 75 kilometer per uur, meldt het meteorologische instituut. Boven het IJsselmeer en het Waddengebied kan de snelheid oplopen tot 90 kilometer per uur.

Het weerinstituut heeft waarschuwingscode geel afgegeven. Automobilisten en mensen die buitenactiviteiten ondernemen moeten rekening houden met hinder.

De VerkeersinformatieDienst (VID) waarschuwt automobilisten zaterdag rekening te houden met grote plassen op de weg door de regenval.

Aquaplaning

Onder meer op de A29 en de A1 zijn automobilisten zaterdagochtend door 'aquaplaning' van de weg gegleden. Dit betekent dat de bestuurder door de plassen op de weg zijn grip op de auto verlliest.

De verwachting is dat de wind zondagochtend weer zal afnemen.

Bekijk het weerbericht:

Korrelhagel

Het hele land krijgt zaterdag te maken met veel regen. Op veel plaatsen gaat het langdurig regenen, maar in het uiterste noordwesten wordt het later in de ochtend droog. In de loop van de middag wordt het in de noordwestelijke helft droog en klaart het op, maar het zuidoosten blijft regenachtig.

In de avond is er in het noorden kans op een bui, mogelijk met korrelhagel en een klap onweer. De maximumtemperatuur ligt in de ochtend rond een graad of 9, maar in de middag stroomt vanuit het noordwesten koelere lucht het land binnen, aldus het KNMI.

Heeft u foto's bij dit nieuws? Upload ze bij NUfoto

Uitgebreid en actueel weerbericht

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie