De rechtbank Den Haag heeft vrijdag een vrouw veroordeeld die een feestje organiseerde waarop minderjarigen te veel alcohol hebben gedronken.
 

Een woordvoerder van de rechtbank heeft een bericht daarover van Omroep West bevestigd aan NU.nl.

Het incident vond twee jaar geleden plaats op een sweet 16-party in De Lier. Een van de gasten op het feestje was veertien jaar oud en dronk zoveel alcohol dat zij in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Daar bleek dat zij meer dan 1,1 promille alcohol in haar bloed had.

De ouders van het meisje deden aangifte van het feit dat zij op het feest alcohol had kunnen drinken. "Dit soort feestjes vindt natuurlijk vaker plaats, en er zullen ook vaak genoeg tieners te veel drinken", legt een woordvoerder van de rechtbank uit. "Maar het gebeurt zeer zelden dat dit soort zaken voor de politierechter komen."

Signaal afgeven

De rechter legde de moeder een geldboete van 400 euro op. De officier van justitie had een werkstraf van 60 uur geëist.

De rechter wil met de veroordeling een signaal afgeven aan ouders die voor hun tienerkinderen een feestje organiseren. "Jij bent verantwoordelijk voor wat er op jouw feestje gebeurt", aldus de persrechter. "Als daarbij minderjarigen dronken worden, ben je strafbaar."