Kustwacht zoekt enkele uren op Noordzee bij Texel na noodoproep

Vrijdagochtend is een aantal uur gezocht op de Noordzee in de beurt van Texel nadat de kustwacht een noodoproep heeft ontvangen van een zinkend vaartuig.

De oproep kwam rond 8.30 uur binnen. Het gaat om de boodschap: "Help, wij zijn aan het zinken." De oproep kwam van elf mijl (ongeveer 18 kilometer) ten westen van Texel.

Bij de zoekactie werden reddingsboten van de kustwacht ingezet, evenals een helikopter en vliegtuig. Het marineschip ZrMs Zeeland is betrokken bij de zoektocht voor de coördinatie. 

Tijdens het zoeken werd een leeg vlot aangetroffen. Die is waarschijnlijk van een reddingsboot die een achtpersoons reddingsvlot kwijt is geraakt.

Teruggekeerd

Om 10.30 uur werd de zoekactie afgeschaald en zijn alle eenheden teruggekeerd. Volgens de kustwacht is het moeilijk zoeken terwijl niet duidelijk is waar de oproep precies vandaan kwam. 

''We gaan ervan uit dat het een grappenmaker is geweest. De bizarre toevalligheid was dat er ook een reddingsvlot werd gevonden. Er wordt nog uitgezocht waar die oproep vandaan is gekomen. Gelukkig maken we dit ook niet al te veel mee. Het positieve is dat er geen slachtoffers zijn gevonden'', aldus de woordvoerder van de KNRM.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie