KNMI waarschuwt voor windstoten in kustprovincies

De provincies Noord-Holland en Friesland moeten vrijdag en zaterdagochtend rekening houden met zware windstoten. Het KNMI heeft een code geel afgegeven.

De windstoten kunnen een snelheid hebben van 80 kilometer per uur, met pieken van 90 kilometer per uur op de Wadden en aan de noordwestkust, stelt het meteorologisch instituut.

Automobilisten en mensen die buitenactiviteiten ondernemen moeten rekening houden met hinder. In het noorden zullen de kustprovincies waarschijnlijk ook tijdens de avondspits last hebben van de zware windstoten.

De verwachting is dat de wind zaterdagochtend weer zal afnemen.

Video: Zuidwestenwind is matig tot aan zee soms hard

Korrelhagel

Het hele land krijgt zaterdag te maken met veel regen. Op veel plaatsen gaat het langdurig regenen, maar in het uiterste noordwesten wordt het later in de ochtend droog. In de loop van de middag wordt het in de noordwestelijke helft droog en klaart het op, maar het zuidoosten blijft regenachtig.

In de avond is er in het noorden kans op een bui, mogelijk met korrelhagel en een klap onweer. De maximumtemperatuur ligt in de ochtend rond een graad of 9, maar in de middag stroomt vanuit het noordwesten koelere lucht het land binnen, aldus het KNMI.

Heeft u foto's bij dit nieuws? Upload ze bij NUfoto

Uitgebreid en actueel weerbericht

Lees meer over:
Tip de redactie