Korte tijd extra maatregelen Amsterdam wegens dreigingsmelding

Amsterdam heeft donderdagochtend te maken gehad met een "'enkele dreigingsmeldingen". Hiervoor zijn tijdelijk extra veiligheidsmaatrelegen genomen.

Burgemeester Van der Laan liet donderdagmiddag tijdens de commissie Algemene Zaken van de gemeenteraad weten dat de dreiging uit de "terroristische hoek" kwam, maar meer wilde hij er niet over kwijt.

Rond twaalf uur zijn politie, justitie en de burgemeester volgens Het Parool bijeengekomen en inmiddels zijn de maatregelen afgeschaald.

Aanleiding van de dreiging waren bommeldingen die bij donderdagmorgen bij verschillende  Amsterdamse scholen waren binnengekomen. Het bleek loos alarm. Na ''onderzoek en evaluatie'' zijn de maatregelen aan het einde van de ochtend ingetrokken. 

Bij sommige scholen, zoals bij het Amsterdams Lyceum in Oud-Zuid, was vanochtend politie aanwezig. Er was geen ontruiming van de school, zei een medewerker. De Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert in het zuiden van de hoofdstad bevestigt ook dat er sprake was van een bommelding en dat er politie op de been was. Ook hier werd een ontruiming niet nodig geacht.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie