Een 24-jarige automobilist uit Dordrecht is dinsdag vlak voor middernacht omgekomen bij een ernstig ongeval op de A16 ter hoogte van Prinsenbeek. En op de A4 is een 26-jarige man overleden na een zwaar ongeluk. 

Dat meldt de politie.

De man op de A16 was op de snelweg in de richting van Rotterdam achterop een vrachtwagen gebotst. Hulp kwam te laat. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

Volgens Omroep Brabant kreeg de vrachtwagen een klapband en zette de chauffeur de truck op de vluchtstrook. De automobilist zou hebben geprobeerd uit te wijken voor de band en in volle vaart op de vrachtwagen zijn gebotst.

Door het ongeval werd de snelweg tussen Princeville en knooppunt Zonzeel afgesloten. De A16 bleef vervolgens urenlang dicht. Rond 5.30 uur was de weg weer vrijgegeven.

A4

Een 26-jarige man uit Amsterdam is in de nacht van dinsdag op woensdag op de A4 bij Hoofddorp omgekomen door een verkeersongeluk. Twee andere Amsterdammers, van 25 en 26 jaar, zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

De drie zaten in een auto die volgens de politie door onbekende oorzaak tegen een vrachtwagen botste. De 63-jarige vrachtwagenchauffeur uit Bodegraven bleef ongedeerd.

Video: Dodelijk ongeluk A4

Dodelijk ongeluk A4 bij Hoofddorp
Dodelijk ongeluk A4 bij Hoofddorp