De politie heeft dinsdagmiddag een 50-jarige man uit Chaam aangehouden voor zijn mogelijke betrokkenheid bij de ontvoering van twee mannen uit een autobedrijf in Breda eind vorig jaar.

Een 18-jarige man uit Sprundel en een 42-jarige man uit Schoondijke waren een aantal dagen spoorloos. Ze wisten te ontsnappen en werden 1 januari teruggevonden in Ulicoten.

De politie is met een rechecheteam bezig met een onderzoek naar de zaak. Dat heeft dinsdag geleid naar de 50-jarige man uit Chaam. 

Een arrestatieteam ging rond 15.30 uur zijn woning in. De verdachte werd gezien in de directe omgeving en werd aangehouden. Vlak daarna is zijn woning doorzocht.

Video: Man aangehouden in Brabantse ontvoeringszaak

Man aangehouden in Brabantse ontvoeringszaak
Man aangehouden in Brabantse ontvoeringszaak

Meer aanhoudingen

Het is niet duidelijk op welke manier de man betrokken zou zijn bij de ontvoering. Ook laat de politie in het belang van het onderzoek niet los wat er is gevonden bij de huiszoeking. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De achtergrond van de ontvoering is nog niet duidelijk, reageert een woordvoerder van de politie. Het onderzoeksteam hoopt meer duidelijkheid te krijgen als ze de verdachte gaan ondervragen.