De gemeente Utrecht heeft vooralsnog geen aanwijzingen gevonden dat de Al Fitrahmoskee wordt gefinancierd door een terroristische organisatie.
 

Dat heeft het college volgens RTV Utrecht laten weten naar aanleiding van vragen van de PvdA-fractie in de gemeenteraad.

De gemeente meldt wel dat Al Fitrah geld ontvangst van een instelling uit Koeweit. Maar dit is niet verboden zolang die organisatie in Koeweit geen banden onderhoudt met terroristische organisaties.

Er zijn voor zover bekend ook geen andere organisaties in de stad die financiering ontvangen van een dubieuze organisatie.

Gematigde moslims

De Al Fitrahmoskee kwam in opspraak door een onderzoek van NRC Handelsblad waaruit bleek dat de moskee kinderen opvoedt met een afkeer van de Nederlandse maatschappij. Ook zouden gematigde moslims worden aangesproken op hun 'on-islamitische gedrag’.

Naar aanleiding van de berichtgeving heeft burgemeester Jan van Zanen van Utrecht een gesprek gehad met de stichting achter de moskee. Deze zegde alle medewerking aan het onderzoek van de gemeente toe en beloofde meer transparantie.