Op station Heerhugowaard zijn dinsdagochtend twee conducteurs mishandeld. Zij werden aangevallen door een 17-jarige jongen uit Schagen die geen geldig vervoersbewijs had. 
 

Toen de conducteurs hem daarvoor een bekeuring wilden geven, begon de jongen te schoppen en te slaan. Hierop werd de politie ingeseind die de tiener heeft meegenomen, meldt een woordvoerder van de politie aan NU.nl.

De conducteurs, een 58-jarige man uit Almere en een 61-jarige man uit Amsterdam, hebben aangifte gedaan van mishandeling. Zij hoefden voor hun verwondingen niet in het ziekenhuis worden behandeld.

De conducteurs werden geholpen door enkele treinreizgers en hebben de verdachte vastgehouden tot de politie er was. De NS zegt erg blij te zijn met de hulp van de passagiers.

Als gevolg van het incident op station Heerhugowaard ondervond het treinverkeer op het traject Den Helder-Alkmaar enige vertraging.

Het is niet het eerste geval van agressie tegen NS-personeel. Een incident waarbij een conductrice vorig jaar op station Hoofddorp zwaar gewond raakte, leidde tot diepe verontwaardiging en protesten van NS-medewerkers.