De burgemeester van de Brabantse gemeente Aalburg, Fons Naterop, heeft maandag een dreigbrief gekregen vanwege de mogelijk komst van vluchtelingen. 

In het schrijven, dat binnenkwam bij de regionale omroep, worden volgens de politie ernstige bedreigingen geuit richting de burgemeester en leden van de politieke partijen.

Het gemeentehuis en politieauto’s worden als mogelijk doelwit genoemd. In de brief wordt ook een verwijzing gemaakt naar de twee incidenten vorige week in Veen.

In dit dorp, dat valt onder de gemeente Aalburg, ging een politieauto in vlammen op en er ging een steen door de ruit van de wc van een Syrische man. Uit onderzoek is gebleken dat de auto waarschijnlijk in brand is gestoken.

''De rechtstaat wordt hierdoor in ernstige mate geschonden. Het is volstrekt onacceptabel dat mensen op deze wijze hun gelijk proberen te halen”, zegt de burgemeester, die aangifte heeft gedaan. De politie heeft een team opgezet die de zaak gaat onderzoeken.

Naterop kreeg in het verleden al verschillende keren een dreigbrief. Deze brieven gingen onder meer over de traditionele autobranden tijdens de jaarwisseling in Veen.