De A12 bij Utrecht is maandag even na middernacht in beide richtingen afgesloten geweest. Een man dreigde van een fietsbrug over de snelweg, te springen. De verdachte had zondagavond twee vrouwen neergestoken op de Simplonbaan in de wijk Lunetten.

Dat laat een politiewoordvoerder weten aan NU.nl.

Rond 23.00 uur kreeg de politie een melding van een neergestoken vrouw op de Simplonbaan in Utrecht. Bij aankomst troffen agenten ook een tweede neergestoken vrouw aan. De slachtoffers konden volgens Utrechtse nieuwswebsite DUIC melden dat de dader was weggelopen in de richting van de Koppelbrug over de A12.

De man probeerde zich daar van het leven te beroven door van de brug te springen. Ook had hij zichzelf verwond. De politie wist de man na gebruik van een taser en pepperspray op een springkussen te krijgen dat door de brandweer was neergelegd.

Hij is met steekwonden naar het ziekenhuis gebracht, zo maakte de politie in de nacht van zondag op maandag bekend.

Video: A12 bij Utrecht tijdelijk dicht om incident bij fietsbrug

De A12 werd vanwege politieonderzoek op de parallelbaan tussen de knooppunten Oudenrijn en Lunetten afgesloten. Rond 1.00 uur werd de snelweg gefaseerd vrijgegeven, meldt de VerkeersinformatieDienst (VID). Diverse automobilisten zouden zijn bekeurd vanwege het negeren van rode kruizen.

Bekijk hier de actuele situatie op de weg