Een driejarige jongen heeft zaterdag ernstige brandwonden opgelopen nadat hij in Zwaag van een glijbaan was gegleden met daarop een chemische substantie.

"Hij kwam schreeuwend en met zijn broek op zijn enkels thuis. In eerste instantie leek de wond op een gewone schaafwond en dachten we dat het wel mee zou vallen", vertelt zijn vader aan RTV Noord-Holland.

"Maar de volgende morgen was het een brandwond van zo'n 15 centimeter doorsnee en zijn we toch naar de huisarts geweest."

De huisarts constateerde dat de de jongen gewond is geraakt door een chemisch goedje dat op de glijbaan is gesmeerd, zoals lijm- of verfverwijderaar.

De bezorgde ouders alarmeerden direct de politie. Rond de glijbaan zouden vervolgens resten en verpakkingsmateriaal van het middel zijn gevonden.

Hangjongeren

De ouders denken dat het een streek is van hangjongeren. "Die vonden het vast grappig dat iemand erdoorheen zou glijden, maar hebben waarschijnlijk niet stilgestaan bij de rampzalige gevolgen ervan."

De gemeente en politie onderzoeken wat het spul precies is en hoe het op de glijbaan terecht is gekomen. Getuigen kunnen zich melden bij de politie.