Twee loodsen in IJsselmuiden (Overijssel) zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag verwoest door een brand. Op de openbare weg en op een aangrenzend bedrijventerrein is asbest aangetroffen

Dat laat de Veiligheidsregio IJsselland weten, twee uur nadat om 4.20 uur het sein 'brand meester' was gegeven. De Spoorstraat waaraan het pand is gelegen is daarom afgesloten.

Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen. Brandweerlieden konden voorkomen dat het vuur oversloeg naar een derde, aangrenzende loods. In de loodsen waren tijdens de brand geen mensen aanwezig, liet een woordvoerder weten aan NU.nl. In het pand bevinden zich diverse bedrijfjes en ook zit er een jeugdsoos gevestigd.

De brandweer was met vier tankauto's aanwezig. Volgens de woordvoerder veroorzaakte de brand geen gevaar voor de directe omgeving. Wel trok rook over IJsselmuiden, daarom werden omwonenden gewaarschuwd ramen en deuren gesloten te houden.

Asbest

De brandweer had het vuur rond 3.00 uur onder controle en de rook was nagenoeg weg. Een gespecialiseerd bedrijf zocht daarna uit of asbest was vrijgekomen bij de brand. In eerste instantie leek het erop dat in het dorp geen verdachte deeltjes waren neergekomen.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Heeft u foto's of videos bij dit nieuws? Upload via NUfoto.