Het huis van raadslid Andries Jumelet in Yerseke is donderdagavond bekogeld met eieren. Ook is er vuurwerk afgestoken tegen de gevel.

Jumelet en zijn vrouw zetten zich in voor de opvang van asielzoekers in het dorp. Het incident heeft daar vermoedelijk mee te maken.

Jumelet dient dinsdag een motie in over de mogelijkheid voor kleinschalige opvang van asielzoekers in het voormalige bejaardenhuis Vredelust. Zijn vrouw verzamelt hiervoor handtekeningen.

Zwichten

"Ik laat me hierdoor niet stoppen", reageert Anneke Jumelet vrijdag. "Ik heb geleerd dat je niet mag zwichten voor dergelijke druk"" zegt Andries Jumelet.

Burgemeester Jan Huisman van Reimerswaal verklaart tegenover de politie geschrokken te zijn van dit incident en het 'volstrekt onacceptabel' te vinden. "Het kan niet zo zijn dat door vandalisme de mond van een gekozen raadslid wordt gesnoerd. Ik roep getuigen op de politie te informeren zodat we de dader(s) kunnen opsporen."

Briefje

Andries Jumelet vertelde de politie dat hij donderdagavond ook een briefje vond in de brievenbus met 'Yerseke zegt nee tegen azc, deze keer zijn het nog eieren, stop met handtekeningenactie' erop.

Agenten laten weten de zaak hoog op te nemen en stelt een onderzoek in. Getuigen van het incident kunnen contact opnemen met de politie.