De problemen met het treinverkeer van en naar Den Bosch houden donderdag nog de hele dag aan. De oorzaak is een kapot getrokken bovenleiding op station 's-Hertogenbosch.

Het treinverkeer tussen Den Bosch en Tilburg is het zwaarst getroffen door het incident. Vanwege het herstel aan de bovenleiding rijden tot 22.00 uur geen treinen tussen deze twee steden, laat een woordvoerder van Prorail weten. De NS heeft bussen ingezet.

Het treinverkeer tussen Den Bosch en Eindhoven komt naar verwachting vanaf 15.30 uur weer op gang. Richting Utrecht rijden een beperkt aantal treinen. Reizigers van en naar Zaltbommel en Oss ondervinden geen hinder meer van de storing.

Een trein trok bij het binnenrijden van het station een stuk van de bovenleiding mee. Daarbij kwam ook een deel van de bovenleiding op het perron terecht.

Het incident deed zich voor aan het begin van de ochtendspits. Vanwege het defect werd de spanning van alle bovenleidingen op het station gehaald. Al het treinverkeer van en naar Den Bosch kwam daardoor stil te liggen. Prorail sprak van een "heel vervelende situatie".

Actuele situatie op het spoor