Bezoekers vergadering azc Geldermalsen moeten zich aanmelden

Inwoners kunnen de vergadering die maandag in Geldermalsen plaatsvindt over de besluitvorming rond de komst van een azc, alleen maar bijwonen na schriftelijke aanmelding. De gemeente doet dit vanwege de veiligheid.

Dat laat de gemeente woensdag op haar website weten. Iedereen die de vergadering bij wil wonen, moet zich van tevoren aanmelden. Er is veel animo voor de bijeenkomst, aldus de gemeente.

Een eerdere bijeenkomst over de komst van het azc in Geldermalsen liep volledig uit de hand. Relschoppers gooiden stenen, flessen en vuurwerk naar de politie, veertien mensen werden opgepakt. 

Het plan voor een azc in Geldermalsen is inmiddels van tafel. Ook in andere steden als Steenbergen, Oranje en Heesch liepen bijeenkomsten over de komst van een azc uit de hand. Maandagavond liep een demonstratie van duizend tegenstanders uit op een grimmige confrontatie met de ME.

De gemeente Ede besloot gisteren een informatiebijeenkomst over de komst van een azc te schrappen. De burgemeester acht het op basis van de ervaringen in andere gemeenten "onmogelijk"  om op een normale manier met elkaar van gedachten te wisselen over dit onderwerp.

Video: Eerdere bijeenkomst liep uit de hand

Lees meer over:
Tip de redactie