President van afdeling Satudarah Tilburg cel in voor leveren wapens

De 46-jarige president van de Tilburgse afdeling van motorclub Satudarah heeft dinsdag vier jaar celstraf gekregen omdat hij automatische vuurwapens liet leveren aan een nieuw 'chapter' van Satudarah in Duisburg (Duitsland). 

De wapens waren nodig voor een bendeoorlog met de rivaliserende Hells Angels.

De man had zelf ook wapens en een hennepplantage. Een dertigjarige medeverdachte heeft van de rechtbank in Almelo achttien maanden cel gekregen. Een vijftigjarige medeverdachte is vrijgesproken.

De Duitse leden waren in februari en maart 2013 naar het clubhuis in Tilburg gekomen. Daar haalden ze vuurwapens op, waaronder twee pistoolmitrailleurs en een kalasjnikov.

Een arrestatieteam van de Duitse politie hield de Duitsers aan na de tweede levering op de terugweg. In de auto werden behalve de kalasjnikov ook gevulde magazijnen aangetroffen en een metalen kist met munitie.

Tapgesprekken

De 46-jarige man heeft als 'kapikane’ een hoge functie binnen Satudarah. Op basis van tapgesprekken hebben de rechters vastgesteld dat hij de wapenleveringen organiseerde. De dertigjarige medeverdachte speelde een minder belangrijke rol.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie