Tweede arrestatie rond dood hoogbejaarde Helmond

De politie heeft dinsdagochtend een tweede verdachte aangehouden in verband met de fatale overval op de hoogbejaarde Mien Graveland in Helmond. 

Het gaat om een 25-jarige man uit Helmond. Hij zit vast op verdenking van betrokkenheid bij de zaak.

Een week geleden arresteerde de politie ook al een verdachte, een Helmonder van 28 jaar. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

De 86-jarige weduwe Graveland werd vrijdag 29 augustus 2014 in haar woning aan de Bestevaer in Helmond overvallen door mannen. Ze deden zich vermoedelijk voor als medewerkers van een energiebedrijf. De vrouw raakte bij de overval zwaargewond. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis en overleed daar diezelfde avond.

Politie en het Openbaar Ministerie doen een dringend beroep op het publiek. ''We denken nog steeds dat er mensen zijn die weten wie er achter de overval zaten en zich nog niet bij het onderzoeksteam hebben gemeld. Wij weten niet waarom zij dat nog niet hebben gedaan, maar wij hebben alle verklaringen nog steeds heel hard nodig om dit zeer ernstige misdrijf volledig op te lossen. De kans bestaat dat wij de zaak zonder uw hulp anders niet rond krijgen en dat kan toch niet de bedoeling zijn", aldus de politie.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie