De avondspits liep maandagavond op diverse plaatsen in het land vast door grote ongelukken. De grootste problemen deden zich voor op de A73, de A2 en de A4. De A73 is zeker nog tot middernacht afgesloten.

Op de A73 is maandag ter hoogte van Boxmeer een ongeval gebeurd met drie vrachtwagens en drie personenauto's. De ravage is groot. De weg is zeker tot middernacht afgesloten tussen Maasbracht en Nijmegen.

Het ongeluk gebeurde rond 16.45 uur, aldus De Gelderlander. Er zou sprake zijn van zeker één gewonde. De oorzaak van de botsing tussen de auto's en trucks is nog niet bekend.

Volgens de ANWB staat vanaf Venray-Noord een file. Het verkeer richting Nijmegen kan vanaf knooppunt Zaarderheiken beter omrijden via Eindhoven/Den Bosch.

Video: A73 dicht bij Boxmeer door groot ongeluk

A73 dicht bij Boxmeer door groot ongeluk
A73 dicht bij Boxmeer door groot ongeluk

A2

Ook op de A2 ter hoogte van IJsselstein deed zich een groot ongeval voor, meldt de Veiligheidsregio Utrecht. Hierdoor ondervond het verkeer richting Den Bosch tot 21.00 uur flinke hinder, aldus de Verkeersinformatiedienst (VID).

Bij het ongeval waren drie personenauto's betrokken. Zes mensen zijn gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Rond 19.30 uur stond hier volgens de ANWB een flinke file. Bovendien was er flinke asfaltschade aan het wegdek ontstaan, die moest worden gerepareerd.

De rijbaan werd rond 22.00 uur weer vrijgegeven.

Leidse Rijntunnel

De Leidsche Rijntunnel, een onderdeel van de A2 richting Den Bosch, moest maandagavond twee maal deels worden afgesloten nadat er een ongeluk in de tunnel gebeurde. Aan het begin van de avond stonden automobilisten ruim een uur in de file na een ongeluk.

Rond 20.30 uur vond er een tweede ongeluk plaats, zodat de doorgang weer moest worden afgesloten. Deze problemen waren rond 21.30 uur verholpen.

A4

Ook op de A4 van Den Haag naar Amsterdam werden ter hoogte van Zoeterwoude meerdere rijstroken afgesloten nadat hier een ongeluk plaatsvond. Dit leidde ook tot een lange file. De ANWB adviseerde reizigers die in de spits van Den Haag naar Amsterdam willen rijden de A44 via Wassenaar te nemen.

RTV Oost maakt ook melding van een grote kettingbotsing op de A28 richting Staphorst, ter hoogte van Lichtmis. Hier waren vijf auto's bij betrokken. Drie auto's moesten worden weggetakeld. Slechts één van de bestuurders raakte gewond.

Actuele verkeersinformatie

Heeft u beeld bij dit nieuws? Upload via NUfoto.