Jongens in Soest vernielen ambulance van hulpverleners

Een groepje jongeren heeft in Soest in de nacht van zaterdag op zondag een ambulance vernield terwijl de hulpverleners in een woning bezig waren met een patiënt. 

Zes jongens sloopten rond 2.30 uur onder meer een zijspiegel en een kentekenplaat van de ziekenauto. De accessoires waren verderop in de straat  achtergelaten.

De politie is op zoek naar de verdachten en getuigen van het incident dat plaatsvond in de Van Weedestraat.

Stenen gooien

Het is het tweede incident tegen hulpverleners deze week. In Delft belaagde een groep jongeren vrijdagavond een brandweerwagen. De brandweer was afgekomen op een automatische brandmelding in een school.

Toen de wagen bij de school in de Juniusstraat aankwam, werden de brandweermannen opgewacht door 25 jongeren die begonnen te schreeuwen en schelden. Ook werd de brandweerauto met stenen bekogeld, aldus lokale media.

De wagen raakte flink beschadigd. Ook in dit geval zoekt de politie naar getuigen.

Zware straffen

Het geweld tegen hulpverleners is een onderwerp dat de afgelopen jaren veel aandacht heeft gekregen. Meer dan de helft van alle hulpverleners stelt met regelmaat te maken te krijgen met agressie. Justitie deelt sinds een aantal jaar ook zwaardere straffen uit voor dit soort vergrijpen.

Tip de redactie