Sneeuwbuien trekken over noorden en oosten van Nederland

Sneeuwbuien trekken zaterdagmorgen over Groningen, Drenthe, Overijssel en delen van Gelderland. Maar ook in Noord-Brabant en Limburg valt sneeuw.

In het noordoosten blijft het ook zaterdagmiddag nog sneeuwen. Lokaal kan wel 5 centimeter vallen en zijn wegen glad, zegt weeronline.nl.

Volgens Weerplaza is in het noordoosten en oosten van Groningen inmiddels 4 tot lokaal 8 cm sneeuw gevallen en ook in het oosten van Drenthe is het wit. De temperaturen in het noordoosten van Nederland liggen zaterdagmiddag echter zo'n 3 à 4 graden boven het vriespunt, waardoor de meeste neerslag in de loop van de dag valt in de vorm van natte sneeuw. 

In de rest van Nederland valt zaterdag vooral natte sneeuw en regen. In het zuidwesten is het zo'n vijf graden. 

Gladheid

Het KNMI geeft voor de oostelijke provincies voor zaterdagochtend code geel af. Weggebruikers moeten oppassen voor gladheid. In Limburg zorgt bevriezing van natte wegdelen voor gevaarlijke situaties op de weg. Ook zondag moeten automobilisten nog rekening houden met het winterweer.

Rijkswaterstaat heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in het hele land gestrooid. Ruim een miljoen kilo zout kwam daarbij op de wegen terecht.

België

In België leidde de sneeuwval vrijdag tot grote problemen op de weg. Snelwegen in vooral de Ardennen waren onbegaanbaar door de dikke laag sneeuw en de omgevallen bomen.

Heeft u foto’s of videos van het winterweer? Upload via NUfoto of stuur in via redactie@nufoto.nl

Neerslagradar

Lees meer over:
Tip de redactie