De operatiekamers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Boxtel zijn niet hygiënisch genoeg meer. Omdat opknappen te veel geld kost, heeft het ziekenhuis besloten alle operaties en dagbehandelingen vanaf 1 april te verplaatsen naar de hoofdlocatie in Den Bosch.

Het ziekenhuis heeft dat vrijdag bekendgemaakt. Het benadrukt dat de twee operatiekamers nu wel in orde zijn. ''anders zouden we er natuurlijk niet opereren, maar de eisen nemen toe en daar gaan we niet aan voldoen''.

Volgens het Jeroen Bosch zijn er grote investeringen nodig om de hygiëne en de infectiepreventie "op het gewenste basisniveau te brengen".

De vestiging in Boxtel blijft wel open als polikliniek. Het besluit heeft volgens het ziekenhuis geen gevolgen voor het betrokken personeel. Dat kan meeverhuizen van Boxtel naar Den Bosch.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft vestigingen in Den Bosch, Rosmalen, Boxtel, Zaltbommel en Nieuwkuijk. De vestiging in Boxtel voerde de laatste jaren al steeds minder operaties uit. Het aantal ingrepen was gedaald van ongeveer 1800 in 2012 naar bijna 1500 in 2014. In de eerste negen maanden van vorig jaar waren het nog maar 672 ingrepen.