Weer honderden kilometers file tijdens avondspits

De regen en ongelukken zorgden donderdagavond weer voor een extreem drukke avondspits. Vooral automobilisten in de regio Rotterdam hadden het zwaar te verduren.  

Om 18.00 uur stond er bijna vijfhonderd kilometer file op de weg, meldt de VerkeersInformatiedienst (VID). Na 19.00 uur namen de problemen snel af.

De A16 was tot 17.00 uur dicht bij de Moerdijkbrug. Daardoor liep het verkeer bij Rotterdam helemaal vast. Op de A15 tussen Rotterdam en Gorinchem stond een file van meer dan 25 kilometer.

Ook de A4, en A20 waren het druk. In de rest van het land zorgden ongelukken op veel plekken voor ontregeling. Door de regen gebeurden er in de avondspits tot nu toe al ruim dertig ongelukken.

Code geel

Het KNMI heeft een code geel afgegeven voor Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant vanwege de harde wind. Deze waarschuwing geldt de hele donderdagavond en -nacht. Het verkeer kan ook hinder ondervinden van de windstoten.

Tijdens de ochtendspits liep het verkeer in de Randstad ook al volledig vast. Toen waren het vooral Utrecht en Den Haag waar automobilisten rekening moesten houden met extra reistrijd van minimaal een uur.

Bekijk de actuele verkeersinformatie

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie