Familie wil Lesley Timmer laten opgraven

De familie van de in 2010 in België overleden Lesley Timmer heeft de gemeente Teylingen om toestemming gevraagd om zijn graf in Sassenheim te laten openen, om meer onderzoek te doen naar zijn overlijden.

De dood van de 18-jarige vwo-scholier heeft in België het stempel zelfdoding gekregen. Maar de familie en advocaat Sébas Diekstra stellen dat er verdachte omstandigheden zijn rond het overlijden.

De jongen verdween op 7 juni 2010 en werd drie dagen later zwaargewond aangetroffen op het wegdek onder de Kennedybrug in Luik. Zijn handen en voeten waren vastgebonden. Korte tijd later overleed hij.

Volgens Diekstra is het de bedoeling dat onderzoek wordt gedaan naar botbreuken. Dat is nodig om te kijken of de aangenomen val van de brug in Luik wel aannemelijk is of dat een val uit een rijdende auto ook een reëel scenario is.

Verwondingen

Forensisch patholoog Frank van de Goot heeft eerder laten weten dat de verwondingen die de scholier had, niet goed strookten met een val van de brug.

Van de Goot plaatst ook vraagtekens bij het feit dat de handen van Lesley met zijn eigen schoenveters waren gebonden en ook zijn voeten bij elkaar gebonden waren.

Archiefvideo: Van de Goot zet vraagtekens bij zelfdoding

Fouten

De familie van de overleden Timmer zei eerder ook al fouten te zien in het onderzoek. Zo heeft de politie volgens Diekstra niets gedaan met de informatie die vader René Timmer gaf bij de aangifte van de vermissing van zijn zoon.

De scholier zou de maanden vóór zijn verdwijning angstig zijn geweest en zich erg bedreigd hebben gevoeld.

Roosendaal

Het is nog altijd onduidelijk waar de jongen is geweest tussen 7 en 10 juni. Hij is voor het laatst getraceerd toen hij een geldbedrag pinde in Roosendaal.

Ook zijn er volgens Diekstra aanwijzingen dat Timmer in gezelschap was toen hij verdween, maar is niet duidelijk met wie hij dan samen was.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie