Grappende tassengooiers Amsterdam CS mogelijk vervolgd

De grap die drie minderjarige jongens (van 13 en 14 jaar) afgelopen vrijdag uithaalden op het Centraal Station in Amsterdam, heeft voor twee van hen mogelijk nog serieuze consequenties.

Het Openbaar Ministerie (OM) laat maandagochtend weten dat twee van de jongens mogelijk nog vervolgd worden. De tassengooier is vrijdag verhoord en moest de nacht op het politiebureau doorbrengen, de tweede werd zaterdag aangehouden en verhoord. 

Eén van de jongens gooide een tas bij een NS-servicedesk over de balie en rende schreeuwend weg. Door één van de andere jongens werd 'Allah Akbar' geroepen. "Zeer ongewenst en ook nog eens levensgevaarlijk", zei de politie zaterdag.

Grap

De jongens verklaarden dat het om een grap ging. Hun dossier is naar het OM gestuurd, dat verdere vervolging serieus overweegt.

De politie was op zijn zachtst gezegd niet blij. "We nemen dit soort meldingen in combinatie met kreten als 'Allah Akbar' in deze tijden zeer serieus en zetten meteen veel mensen in. Er lopen mensen van ons in burgerkleding rond, dit kan vergaande gevolgen hebben."

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie