De politie heeft nog steeds veel vragen over de dood van de 28-jarige Jesse van Wieren uit Leens. Ook donderdag is weer onderzoek gedaan in de tuin waar zijn lichaam woensdagmiddag is gevonden, in Kloosterburen.

Vrijdag beslist de rechter-commissaris of de man (25) en de vrouw (27) die woensdag werden opgepakt in verband met de zaak, langer in de cel moeten blijven.

Zij zitten in zogenoemde beperkingen. Dat betekent dat zij geen contact met de buitenwereld mogen hebben, alleen met hun advocaat. Mede daarom wil de politie inhoudelijk niet veel kwijt over de zaak. Ook over de mogelijke relatie van de twee met Jesse of over de verklaringen van de verdachten kan ze nog niets zeggen.

Jesse werd gevonden in de tuin van de 25-jarige man. Het duo wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning en de dood van Jesse. Hij verdween in de nieuwjaarsnacht na een kroegbezoek in de Groningse plaats. Hij vertrok rond 04.00 uit het café naar huis in het naburige Leens, maar daar kwam hij niet aan.

Behandeling

Meerdere media melden dat de vrouw onder behandeling is van de stichting Keroazie in Pieterburen, een zorginstelling. De man kreeg ook een behandeling, aldus RTV Noord, maar niet door Keroazie. Deze stichting zou hem wel in het huis in Kloosterburen hebben gehuisvest.