De kustwacht gaat ervan uit dat de piloot van het vliegtuig dat maandagavond bij Petten (vlak voor de kust van de Noordzee) neerstortte, niet meer levend wordt gevonden.

''De reddingsoperatie is rond middernacht gestaakt. De kustwacht en de marine gaat nu wel op zoek naar het stoffelijk overschot en brokstukken'', aldus een woordvoerster.

De marine is ook bij de zoektocht ingezet. Met sonarapparatuur is gezocht naar de piloot. Andere boten van de KNRM waren sinds maandagmiddag op zoek naar de piloot.

Het toestel, een Cirrus Aircraft SR-20, steeg maandag aan het begin van de middag op in het Engelse Norwich en had als bestemming het Duitse eiland Sylt. Er was een persoon aan boord.

De piloot van het vliegtuigje is een 76-jarige Duitser uit Gütersloh. Hij was volgens de politie vertrokken van een vliegveld in het Engelse Gloucestershire. Hij zou op weg geweest zijn naar het vliegveld Münster-Osnabrück in Duitsland.

De politie is inmiddels een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. Er zijn al enkele wrakstukken van het vliegtuig geborgen. Het is goed mogelijk dat andere onderdelen van het toestel op het Noordzeestrand aanspoelen. De politie vraag mensen vondsten te melden.