De ontvoerders van Gino Heeren en Rien de Koning eisten vorige week 90.000 euro losgeld.

Dat heeft Rienk de Groot, chef van de recherche in West-Brabant en Zeeland tegen BN DeStem gezegd.

Op basis van dit bedrag en ''andere aanwijzingen'' kan volgens de politie geconcludeerd worden dat de ontvoering van de twee mannen uit een garagebedrijf het gevolg was van een conflict in het criminele circuit, vermoedelijk de hennepteelt.

De twee mannen zaten drie dagen in een aanhanger in een loods. ''Ze waren voortdurend geboeid, kregen weinig te eten en drinken en moesten hun behoeften in hun broek doen.'' De twee wisten op nieuwjaarsnacht uiteindelijk zelf te ontsnappen.

De politie heeft inmiddels tientallen tips binnengekregen nadat de beelden van de ontvoering naar buiten werden gebracht. Een van die tips leidde eerder al tot een inval bij Chaam. 

Familieleden

 Een aantal familieleden van de twee mannen laat niet het achterste van hun tong zien. Dat denkt de politie, die onderzoek doet naar de verdwijning.

''We hebben de indruk dat ze meer weten over de achtergronden dan ze zeggen, en dat ze ook weten wie er achter de ontvoering zit'', laat een politiewoordvoerder dinsdag weten.

Volgens de politie zijn er veel sporen gevonden in en om de plek waar ze werden vastgehouden. Ook zouden er tientallen tips zijn binnengekomen, ook uit het criminele milieu. De politie hoopt op korte termijn verdachten te kunnen aanhouden