Twee bedrijven in Lochem (Gelderland) zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag deels verwoest door een brand. Brandweerlieden konden voorkomen dat het vuur oversloeg naar een derde onderneming in hetzelfde gebouw.

Het vuur woedde in een groot bedrijfspand op een industrieterrein, waar onder meer een kringloopwinkel was gevestigd. Het gedeelte van het bedrijf waar mensen goederen aanleveren, is volgens een woordvoerster van de veiligheidsregio verwoest. De rest van de kringloopwinkel zou gespaard zijn gebleven.

De vlammen grepen ook om zich heen in een ander bedrijf in hetzelfde pand. Daar werden onder meer een kantoor en magazijn verwoest. Een mechanisatiebedrijf onder hetzelfde dak kon door brandweerlieden worden gered.

Volgens de woordvoerster wordt de volledige omvang van de schade vermoedelijk pas bij daglicht duidelijk. Mogelijk hebben de bedrijven nog rook- en waterschade opgelopen. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle. Het nablussen duurt vermoedelijk nog enige tijd. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. Omdat het getroffen gebouw op een industrieterrein staat, hadden inwoners van Lochem daar volgens de veiligheidsregio geen last van.