Bij een schietpartij die tijdens oud en nieuw plaatsvond in Kerkdriel is een dodelijk slachtoffer gevallen. Mogelijk gaat het om een afrekening in het criminele circuit.

De 27-jarige man die bij de schietpartij is doodgeschoten, is volgens het Parool Chahid Y., een prominente speler uit de Amsterdamse onderwereld. Zijn 30-jarige broer en een 26-jarige vriend uit Utrecht zijn lichtgewond geraakt, zo meldt de krant.

De politie spreekt alleen over het dodelijke slachtoffer als een 27-jarige man uit Weesp en twee gewonden uit Weesp en Utrecht. Een woordvoerder van de politie zei wel dat het om een afrekening in het criminele circuit zou kunnen gaan. Verder worden geen mededelingen gedaan.

Het Parool schrijft dat het drietal donderdag rond kwart over zes in de vooravond beschoten werd in een auto op de parkeerplaats bij een camping in Kerkdriel. Ze vluchtten te voet naar het buurdorp Hoenzadriel, waar ze aanbelden bij een woning. Chahid Y. zou vervolgens in het ziekenhuis zijn overleden. De schutters zouden hun vluchtauto in Zaltbommel in de brand hebben gestoken en toen verder zijn gevlucht.

Martha

Chahid Y. was volgens de krant een vertrouweling van Gwenette Martha. Hij was op 22 mei 2014 met Martha een shoarmazaak in Amstelveen uitgelopen toen Martha werd geliquideerd.

De politie begon oudejaarsavond meteen met een grootschalig onderzoek waar 25 rechercheurs aan meedoen. Dat neemt vermoedelijk nog enkele dagen in beslag.