De twee mannen die dinsdag werden ontvoerd in Breda, zijn terecht.

De politie meldt vrijdag dat ze aan het begin van de nieuwjaarsnacht ongedeerd zijn gevonden in het buitengebied van Ulicoten.

Gino Heering (18) en Rien de Koning (42) hebben aan de politie verteld dat ze daar in een loods werden vastgehouden en dat ze op een gegeven moment konden ontsnappen.

Ze sloegen alarm bij de buren. Ze zijn verhoord en herenigd met hun families.

Garagebedrijf

De ontvoering gebeurde dinsdag bij een garagebedrijf aan de Aardenhoek in Breda. Op beelden van de ontvoering was te zien dat de twee mannen worden meegevoerd door mannen met bivakmutsen.

De daders gebruikten volgens de politie een blauwe Volkswagen-bus. Ze zagen eruit als politiemensen, met korte zwarte jacks, spijkerbroeken en stevige schoenen. Op een van de jacks stond een politielogo.

Drukmiddel

Het is nog niet duidelijk waarom de mannen precies zijn ontvoerd. Ze staan zelf niet bekend als criminelen, maar de politie denkt wel aan het scenario van een 'criminele' ontvoering. De twee zouden daarbij gebruikt kunnen zijn als drukmiddel tussen criminelen.

In het onderzoek naar de ontvoering heeft het Openbaar Ministerie meerdere invallen gedaan. Donderdag vielen agenten na een tip rond 16.00 een café binnen aan de Van Rijckevorselstraat in Breda.

Er werd echter niks aangetroffen. Woensdagavond vond een inval plaats in een pand in Chaam van een bekende van de politie. Justitie loofde donderdag ook een beloning uit van 10.000 euro voor de tip die naar de oplossing van de zaak zou leiden.