Beloning voor gouden tip in ontvoeringszaak Breda

Het Openbaar Ministerie heeft een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de tip die leidt tot het terugvinden van de ontvoerde Gino Heeren en Rien de Koning. 

Update 16.40: Er is donderdagmiddag tevergeefs gezocht naar het tweetal in een pand in Belcrum.

Lees hieronder het volledige nieuwsartikel:

De politie gaf donderdag beelden vrij van de ontvoering van de twee mannen.

Te zien is hoe Heeren en De Koning worden meegevoerd door een aantal mannen met bivakmutsen. Een van de daders draagt een zwart kort jack met achterop een politielogo.

Ze maken gebruik van een blauwe Volkswagen Transporter met zwaailicht. Van de man die de bus bestuurt is het gezicht in beeld.

Spoorloos

Het duo werd dinsdag ontvoerd uit een garagebedrijf aan de Aardenhoek in Breda en is nog steeds spoorloos. De politie heeft donderdagmiddag naar aanleiding van binnengekomen informatie gezocht in een pand in Belcrum, maar niks verdachts aangetroffen. 

''Het leek een goede tip, maar we blijven doorgaan met zoeken'', aldus een woordvoerder van de politie.

De politie had woensdagavond laat ook al naar aanleiding van tips een inval gedaan in een pand in Chaam van een bekende van de politie.

Maar de 18-jarige Heeren uit Sprundel (Noord-Brabant) en de 42-jarige De Koning uit Schoondijke (Zeeland) werden ook daar niet aangetroffen.

Criminelen

Hoewel de mannen zelf niet bekendstaan als criminelen, denkt de politie wel aan het scenario van een een 'criminele' ontvoering.

De twee zouden daarbij gebruikt kunnen worden als drukmiddel tussen criminelen. ''We zijn nog aan het onderzoeken wat de band is tussen de twee en de criminelen'', aldus een woordvoerder eerder op donderdag.

Lees meer over:
Tip de redactie