Spookrijder veroorzaakt ongeluk op A4 bij Rotterdam

Op de A4 bij Rotterdam heeft een spookrijder voor een ongeluk gezorgd. Daarbij zijn drie voertuigen betrokken en vier gewonden gevallen, waaronder de spookrijder zelf.

Update 14.05 uur: Bij het ongeval zijn vier gewonden gevallen.

Update 15.24 uur: Er staat zeker dertig kilometer aan file op de snelwegen bij Rotterdam.

Update 16.25 uur: De snelweg is weer open.

Lees het complete nieuwsverhaal hieronder.

De snelweg was daardoor enkele uren dicht bij het knooppunt Benelux, meldt de ANWB. 

Hoe de 72-jarige spookrijder op de verkeerde weghelft is gekomen, wordt onderzocht door de politie. Er is in ieder geval geen alcohol in het spel. Duidelijk is dat hij vanaf de A15 kwam en bij Hoogvliet de A4 op draaide. De spookrijder is aangehouden door de politie.

Een vrouw (31) en haar twee kinderen (3 en 4 jaar) van een van de personenauto's raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw heeft meerdere ribben en schouder gebroken, aldus de politie.

De bestuurders van de andere personenauto en een vrachtwagen met oplegger zijn ongedeerd. 

Afgesloten

De snelweg is tot  16.20 uur afgesloten geweest in de richting van Vlaardingen tot Hoogvliet.

De verkeersgevolgen in de regio Rotterdam zijn fors. Als gevolg van de afgesloten A4 staat er in totaal 30 kilometer file op de Rotterdamse hoofdwegen. Ook het lokale wegennet is dichtgeslibd.

Veel mensen proberen de Nieuwe Maas over te steken via het pontje bij Maassluis of via de Maastunnel in Rotterdam, waardoor het verkeer in beide gevallen muurvast staat. De VID adviseert automobilisten dan ook met klem het water over te steken via de Van Brienenoordbrug (A16).

Bekijk de actuele situatie op de weg

Lees meer over:
A4
Tip de redactie