Brand op partyboot in Bergse Haven waarschijnlijk aangestoken

In een partyboot in de Bergse Theodorushaven heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een hevige brand gewoed. De brand is waarschijnlijk aangestoken.

Update: 15.00 uur: Brand in partyboot waarschijnlijk aangestoken en recherche onderzoekt verband brand met motorclub No Surrender.

​Ook onderzoekt de recherche of de brand banden heeft met de motorclub No Surrender. De motorclub hield in het recente verleden feesten op de boot. Het vaartuig werd in oktober nog gebruikt tijdens de uitvaart van clublid Brian Dalfour.

Het vuur ontstond rond middernacht in het ruim van het veertig meter lange schip Dutch Diamond. De brandweer rukte met veel materieel uit. Omdat het in eerste instantie niet duidelijk was of er mensen aan boord waren, werden ook de blusboot Furie uit Dinteloord en het duikteam uit Breda opgeroepen.

De boot bleek echter buiten bedrijf te zijn en dus ook geen mensen aan boord te hebben. Het duikteam mocht daardoor terugkeren naar Breda.

Te koop

De brandweer had het vuur vrij snel onder controle. Rond 00.45 uur werd het sein brand meester gegeven. Over de oorzaak van de brand is vooralsnog niets bekend.

De Dutch Diamond staat momenteel te koop. De boot dateert van 1964 en is in 2007 nog gerenoveerd. De partyboot biedt plaats aan 600 feestgangers en maximaal 420 dinergasten.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie