Ambulances, de brandweer en reddingsboten van de KNRM zijn maandagnacht voor niets uitgerukt na een melding over een brandend schip op het Gooimeer, nabij Almere.

Met vereende krachten werd naarstig gezocht naar eventuele opvarenden, maar die werden niet gevonden. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om vandalisme, aldus de KNRM Blaricum.

Vlak voor middernacht voeren de reddingboten vanuit Blaricum en Huizen uit, op zoek naar het motorjacht dat in brand stond en waar mogelijk een explosie was geweest. Al snel bleek dat niemand meer aan boord was.

Het hele gebied werd afgezocht naar mogelijke drenkelingen, waarbij onder meer warmtebeeldcamera's zijn ingezet. Na zo'n drie kwartier is de zoekactie gestaakt. Er lag niemand in het water.

Vandalisme

Volgens de KNRM is de boot waarschijnlijk door vandalen in brand gestoken en het water op geduwd. Het vaartuig, dat afgelopen weken in Huizen lag aangemeerd, is geheel afgebrand en gezonken.

Een woordvoerder: "Baldadigheid en vernieling is sowieso al heel vervelend, en helemaal als we daarvoor moeten uitrukken. Dat is een kostbare zaak. Aan wal stonden de ambulances al klaar voor eventuele slachtoffers. Gelukkig maken we dit soort zaken weinig mee."