Op meerdere plaatsen in Zeeland zijn tijdens de kerstdagen agenten mishandeld.

Een agent is zaterdagavond in de Zeeuwse gemeente Hulst door een groep jongeren mishandeld. De agent in burger werd geslagen en geschopt door de groep, hij heeft aangifte gedaan. De jongens zijn nog voortvluchtig.

Het incident gebeurde rond 23.30 uur op de Badhuisweg. Een aantal jongeren was daarvoor op een voetbaltribune met glas aan het gooien. Andere agenten gingen poolshoogte nemen, maar de groep was toen al vertrokken.

De agent in burger kwam een aantal van de jongens later op straat tegen en vroeg om legitimatie. Ze weigerden die te geven en renden weg, maar ze kwamen terug om de agent te slaan en te schoppen. Die raakte gewond.

Op de vuist

In Middelburg en Nieuw-Namen belaagden mannen agenten toen zij afkwamen op meldingen van mishandeling, meldt Omroep ZeelandIn Middelburg ging een man op de vuist met agenten toen deze hem probeerden aan te houden. In Nieuw-Namen bedreigde een man agenten toen zij zich bij zijn woning meldden.

De incidenten waren voor de korpsleiding voldoende reden om met een reactie te komen. De Zeeuwse districtschef Ronald Weydema uitte zondag op Twitter zijn ongenoegen over de drie mishandelingen. "Handen af van hulpverleners", schreef hij.