Vanwege het mooie weer en enkele ongelukken is het op Tweede Kerstdag uitzonderlijk druk op de Nederlandse wegen. Aan het begin van de middag stond er meer dan 90 kilometer file, maar tegen 16.00 uur waren de meeste files opgelost. 

Volgens de VID was het op Tweede Kerstdag op de Nederlandse wegen niet zo druk sinds 2010. 

Er gebeurden zaterdag veel ongelukken en veel mensen trokken er vanwege het mooie weer op uit, waardoor de files ontstonden. Zo stond er halverwege de middag op de A12 meer dan vijf kilometer file bij Den Haag, richting het strand in Scheveningen.

Tegen 16.00 uur namen de files geleidelijk aan af. 

Bekijk de actuele verkeerssituatie

Randstad

Het was zaterdag met name druk op de wegen vanuit het oosten naar de Randstad. Op de A1 tussen Apeldoorn en Amersfoort stond het op verschillende plekken vast. Tussen Naarden en knooppunt Diemen stond meer dan 11 kilometer file en ook tussen Stroe en Hoevelaken stond het vast over meer dan 8 kilometer. Het verkeer tussen Almere-stad en Muiderberg moet op de A6 ook rekening houden vertragingen. Ook de meeste van deze files zijn inmiddels opgelost. 

Andere vertragingen in de Randstad waren te vinden rondom Utrecht. Onder andere tussen knooppunt Everdingen en Oudenrijn reed het verkeer langzaam over een afstand van 10 kilometer.