Een man is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden, omdat hij vermoedelijk een huis in het Limburgse dorp Trintelen in brand heeft gestoken. Niemand raakte volgens de brandweer gewond.

Volgens een woordvoerder riep de man dat hij het huis in brand zou steken. Er wordt nog onderzocht wat er precies is voorgevallen.

Het pand aan de Hamerstraat in de gemeente Gulpen-Wittem is in vlammen opgegaan. Een bewoner en enkele politieagenten ademden rook in. Volgens de brandweer is een "geringe" hoeveelheid asbest vrijgekomen.

Het dak is deels weggeslagen en de schade is aanzienlijk. In het huis woonden een man met zijn moeder. De vrouw was niet thuis, de man stond buiten. Of hij degene is die dreigde met de brandstichting, kon de woordvoerder niet zeggen.

Geschakelde woning

Even na middernacht maakte de brandweer van Zuid-Limburg melding van de brand in een geschakelde woning. Het vuur sloeg over naar de naastgelegen woning, maar de brandweer had dit snel onder controle. Rond 1.45 uur werd het sein brand meester gegeven.

De bewoners van beide huizen zijn opgevangen. De brand is inmiddels onder controle. Het gebied wordt onderzocht op asbest.

Heeft u foto's bij dit nieuws? Upload beeld via NUfoto. Of stuur uw beeld in via WhatsApp: +31 6 55246155.