De verdachte die begin december is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een liquidatie tijdens het Amsterdamse dancefeest Waterfront in het Scheepvaartmuseum in 2013, blijkt de 33-jarige Surailie I. te zijn.

Volgens Het Parool had de recherche I. al langer in beeld als de mogelijke dader van de schietpartij waarbij een 26-jarige Amsterdammer tussen het uitgaanspubliek werd neergeschoten.

I. was lange tijd onvindbaar. Pas toen hij onlangs werd aangehouden op verdenking van het witwassen van geld, bleek het om dezelfde verdachte te gaan. 

Volgens Het Parool wordt I. gelieerd aan het gezelfschap van de op 22 mei 2014 geliquideerde beroepscrimineel Gwenette Martha. De schietpartij tijdens het feest zou plaats hebben gevonden tussen intimi van Marha en vrienden van diens aartsrivalen Benaouf A. en Houssine A. 

In maart zal I. voor het eerst voor de rechter verschijnen.

Uit de hand gelopen

Tijdens het feest dat werd georganiseerd in het Scheepvaartmuseum zou er sprake zijn geweest van een uit de hand gelopen ruzie. Toen agenten na meerdere meldingen over schoten arriveerden, lag het slachtoffer hevig bloedend bij de bar. 

Hij bezweek kort daarna aan zijn verwondingen. Het ging om een bekende van de politie.