Een 52-jarige man uit Den Bosch heeft negen jaar cel gekregen omdat hij vorig jaar zijn dementerende huisgenoot had doodgestoken. De man was 's nachts de slaapkamer van zijn huisgenoot binnengegaan en stak het slachtoffer onder meer in de hals.

De Bosschenaar belde daarop zelf het alarmnummer. Hij herhaalde meerdere keren dat hij zijn huisgenoot had neergestoken. Maar tijdens het politieverhoor wist hij zich niets meer te herinneren en weer later vertelde hij dat het slachtoffer hém eerst had aangevallen met een mes.

De rechtbank in Den Bosch gelooft dat niet. Maar volgens de rechters is ook niet gebleken dat de 52-jarige man een vooropgezet plan had. Hij is daarom niet voor moord maar voor doodslag veroordeeld.

Het slachtoffer was dementerend en sterk hulpbehoevend. De Bosschenaar zorgde voor het slachtoffer, met wie hij al 35 jaar samenwoonde. Of die zorg misschien te zwaar was voor de man is niet vast komen te staan. Er is rekening mee gehouden dat de dader een persoonlijkheidsstoornis heeft en daardoor niet helemaal toerekeningsvatbaar was.

Een politiewoordvoerder bevestigde bij de arrestatie van de man dat de politie regelmatig op het adres is geweest vanwege problemen.