De derde verdachte van de overval op juwelier Goldies in Deurne vorig jaar is in hoger beroep vrijgesproken voor zijn betrokkenheid. 

Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch woensdag bepaald. Eerder kreeg hij van de rechtbank een celstraf van drie jaar. 

De andere twee daders werden neergeschoten door de vrouw van de juwelier. De derde verdachte was zelf niet bij de overval. 

Het Openbaar Ministerie had deze maand opnieuw drie jaar cel geëist, omdat de 28-jarige verdachte wel zou hebben meegewerkt aan de voorbereiding. 

Het gerechtshof in Den Bosch denkt dat de verdachte niet wist dat de twee daders de juwelier zouden gaan overvallen. Wel zijn er verschillende aanwijzingen voor zijn betrokkenheid. 

Huisgenoot

Zo was hij twee weken voor de overval in de winkel en heeft hij voor de auto gezorgd die later door de daders is gebruikt. Ook was een van de daders een huisgenoot van hem. Daarnaast heeft hij niet over alles openheid gegeven en deels ongeloofwaardige verklaringen afgelegd. 

Dit betekent echter niet dat hij wist dat er een overval op de juwelier zou plaatsvinden. "Het hof concludeert daarom dat er niet genoeg bewijs is om te kunnen vaststellen dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan betrokkenheid bij de overval", aldus het gerechtshof.