Een 49-jarige man uit Langbroek die op 25 juni zijn vrouw met een groot aantal messteken vermoordde, is veroordeeld tot tbs met dwangverpleging. 

Het slachtoffer was een docente Frans van het Minkema College in Woerden.

Volgens de rechtbank in Utrecht is de dader volledig ontoerekeningsvatbaar. Deskundigen concludeerden dat de man in een psychose heeft gehandeld en daarom niet strafbaar is.

Gezien de aard en ernst van zijn geestelijke stoornis, is de kans volgens de rechters groot dat de veroordeelde zonder een intensieve behandeling en begeleiding in de toekomst in herhaling kan vallen. Daarom krijgt hij tbs. De aanklager had ook om de verplichte tbs-behandeling gevraagd.

Keukenmes

De man uit Langbroek kwam de bewuste nacht om 4.00 uur thuis. Hij liep naar de keuken en pakte daar twee messen uit een keukenla.

De veroordeelde ging vervolgens naar de slaapkamer. Hij zag zijn vrouw liggen slapen en begon haar te steken met het grote keukenmes. De zoon van het echtpaar werd wakker en heeft zijn vader van het bed weggetrokken.

De man is veroordeeld voor doodslag. Het is volgens de rechters niet vast komen te staan dat hij zijn vrouw met vooropgezet plan heeft gedood. Dat gebeurde in een ''hevige gemoedsopwelling'', aldus de rechtbank.